Błąd bazy danych WordPressa: [Unknown column 'estimated_reading_time_minutes' in 'field list']
UPDATE `wp_yoast_indexable` SET `object_id` = '980', `object_type` = 'post', `object_sub_type` = 'post', `permalink` = 'http://www.oled.info.pl/kultury-bakterii-jogurtowych/', `primary_focus_keyword_score` = NULL, `readability_score` = '0', `is_cornerstone` = '0', `is_robots_noindex` = NULL, `is_robots_nofollow` = '0', `is_robots_noimageindex` = NULL, `is_robots_noarchive` = NULL, `is_robots_nosnippet` = NULL, `open_graph_image` = 'http://www.oled.info.pl/wp-content/uploads/2019/01/bakterie-jogurtowe.jpg', `open_graph_image_id` = '979', `open_graph_image_source` = 'featured-image', `open_graph_image_meta` = '{\"width\":600,\"height\":400,\"url\":\"http://www.oled.info.pl/wp-content/uploads/2019/01/bakterie-jogurtowe.jpg\",\"path\":\"/home/pikseo/websites/oled.info.pl/wp-content/uploads/2019/01/bakterie-jogurtowe.jpg\",\"size\":\"full\",\"id\":979,\"alt\":\"\",\"pixels\":240000,\"type\":\"image/jpeg\"}', `twitter_image` = 'http://www.oled.info.pl/wp-content/uploads/2019/01/bakterie-jogurtowe.jpg', `twitter_image_id` = '979', `twitter_image_source` = 'featured-image', `primary_focus_keyword` = NULL, `canonical` = NULL, `title` = NULL, `description` = NULL, `breadcrumb_title` = 'Kultury bakterii jogurtowych', `open_graph_title` = NULL, `open_graph_description` = NULL, `twitter_title` = NULL, `twitter_description` = NULL, `estimated_reading_time_minutes` = NULL, `author_id` = '4', `post_parent` = '0', `number_of_pages` = NULL, `post_status` = 'publish', `is_protected` = '0', `is_public` = NULL, `has_public_posts` = NULL, `blog_id` = '1', `schema_page_type` = NULL, `schema_article_type` = NULL, `object_last_modified` = '2019-01-10 23:15:50', `object_published_at` = '2019-01-12 10:30:00', `version` = '2', `has_ancestors` = '0', `permalink_hash` = '53:72eb877a0d68ce4c443c5c1c8017ce92', `updated_at` = '2022-09-28 10:47:01' WHERE `id` = '395'

Kultury bakterii jogurtowych - O-LED

Błąd bazy danych WordPressa: [Unknown column 'estimated_reading_time_minutes' in 'field list']
UPDATE `wp_yoast_indexable` SET `object_id` = '1366', `object_type` = 'post', `object_sub_type` = 'page', `permalink` = 'http://www.oled.info.pl/blog/', `primary_focus_keyword_score` = NULL, `readability_score` = '30', `is_cornerstone` = '0', `is_robots_noindex` = NULL, `is_robots_nofollow` = '0', `is_robots_noimageindex` = NULL, `is_robots_noarchive` = NULL, `is_robots_nosnippet` = NULL, `open_graph_image` = NULL, `open_graph_image_id` = NULL, `open_graph_image_source` = NULL, `open_graph_image_meta` = NULL, `twitter_image` = NULL, `twitter_image_id` = NULL, `twitter_image_source` = NULL, `primary_focus_keyword` = NULL, `canonical` = NULL, `title` = NULL, `description` = NULL, `breadcrumb_title` = 'Blog', `open_graph_title` = NULL, `open_graph_description` = NULL, `twitter_title` = NULL, `twitter_description` = NULL, `estimated_reading_time_minutes` = NULL, `author_id` = '25', `post_parent` = '0', `number_of_pages` = NULL, `post_status` = 'publish', `is_protected` = '0', `is_public` = NULL, `has_public_posts` = NULL, `blog_id` = '1', `schema_page_type` = NULL, `schema_article_type` = NULL, `object_last_modified` = '2019-07-10 13:41:13', `object_published_at` = '2019-07-10 13:41:13', `version` = '2', `has_ancestors` = '0', `permalink_hash` = '29:6688d2a47b7085e93106ea090abddc0c', `updated_at` = '2022-09-28 10:47:01' WHERE `id` = '12'

Kultury bakterii jogurtowych

Robienie jogurtów jest bardzo ciekawe z wielu różnych powodów. Między innymi chodzi o to, że taki jogurt powstaje dzięki użyciu kultur bakterii. Można je hodować samodzielnie. Dlatego po  zrobieniu jogurtu warto jest zostawić odrobinę na przyszły raz. Jeśli jednak nie masz takich bakterii na tak zwany zaczyn, możesz je kupić w sklepach z nabiałem oraz w sklepach internetowych. To dobre rozwiązanie.

Bakterie do jogurtów

bakterie jogurtoweBakterie, które są przydatne do robienia jogurtów kupuje się w takich samych pojemnikach, jak jogurt. Są to wysokiej jakości bakterie jogurtowe, które umożliwiają stworzenie idealnego w smaku jogurtu. Poza tym jest to bardzo szybkie, ponieważ trwa to nie dłużej, niż dwa dni. Tego typu bakterie potrzebują zimna, a także zaciemnienia. Jeśli będziesz miał kulturę bakterii jogurtowych, nie będziesz miał problemu z tym, aby wszystkie bakterie bardzo szybko rozmnożyć. Trzymając się przepisów kulinarnych dotyczących jogurtu będą się one bardzo szybko namnażać. Nawet nie zorientujesz się, kiedy Twój jogurt będzie gotowy. Po zrobieniu polecam odstawić odrobinę jogurtu, aby mieć go na przyszły raz. Tym samym użyjesz już swojego zaczynu i będziesz mógł produkować tak samo świetny jogurt. Pamiętaj o tym, aby dobrze skompletować wszystkie dodatki smakowe, na przykład owoce i warzywa. Niektórzy robią jogurty czekoladowe, co również jest ciekawe.

Jogurt powinien powstawać z dobrych bakterii. Dzięki temu jego smak będzie odpowiedni. Dzięki zastosowaniu prawdziwych bakterii kefirowych nie będziesz miał kłopotu ani z kolorem jogurtu, ani z jego konsystencją. Walory smakowe także Cię zadowolą. Warto jest wykonywać własny jogurt, zwłaszcza, że wiele osób tego nie robi. Takie umiejętności mogą się niejednokrotnie przydać w życiu.